Dag 5 - Monte Baldo

Alla 3 ungar var sjuka och hängiga denna dag. Fördelen när man har större barn är att de klarar sig själva och skulle hämta mat från restaurangen när det blev lunchdags medan jag och Robin drog iväg till Malcesine för att ta linbanan till toppen (en av?) av bergskedjan Monte Baldo.
Bilderna nedan visar när man rundat den norra delen av Gardasjön och man kan precis ana Riva del Garda på andra sidan.



Jag har ju verkligen en sådan skräckblandad förtjusning till denna typen av nöje. Men vi hittade ett litet parkeringshus i Malcesine - som i sig är värt ett besök! Men vi tog oss direkt till huset där linbanan gick från som låg precis utanför parkeringen. Jag rekommenderar att köpa biljetterna online, för de är ganska dyra. 54€ för oss båda ToR upp till toppen. Något billigare online. "Halvvägs" får man byta linbana och vissa väljer att bara åka hit.
Som högst åker man 1800 meter upp på Monte Baldo. Man blir packade som sillar i hytterna så vill man njuta av utsikten gäller det att vara först eller sist in. Eller så får man vara lång ;) Hytterna roterar vilket ska vara helt unikt för Funivia Malcesine-Monte Baldo.
Eftersom jag är så höjdrädd så ställde jag mig så jag hade utsikt mot berget, men när jag insåg att den roterade var det bara att möta rädslan! Men till min förvåning fick jag inte en endaste ångest/dödskänsla eller katastroftanke utan bara njöt med ett pirrande i magen!


Med utsikt över första etappen.


Tillslut var vi uppe. Här uppe kan man äta och dricka gott, det finns 2 eller 3 matställen här uppe. Men just inne på toppstationen ligger Skywalk Monte Baldo Lounge Bar med en 180° utsikt över Gardasjön. 


Det fanns utsikt åt andra hållet med! :) 


Gardasjön såg plötsligt liten ut.


Passade på att njuta av utsikten en stund. Känslan här uppe är en helt annan än nere i byarna kring sjön.







Förutom att äta kan man vandra, åka MTB och utsätta sig för paragliding. Givet är ju att det är en hel del vintersporter som utövas här med! Nere vid sjön är det fullt av vattensporter! Allt från sedvanligt solbadande till extremsporter. Finns otaliga windsurfing-skolor och man kan hyra kanot/kajak.






Vi fördrev vår dag uppe på Monte Baldo. Men jag passade på att mysa med Sigge på balkongen en stund innan jag och Robin tog oss en datenight medan de sjuka barnen hämtade hem pizza från restaurangen.


När man går upp för backen in mot byn så kommer man snart få syn på denna restaurang som heter Pizzeria Al Torchio. Denna pizzeria är alltid fullpackad men vi fick oss ett bord inomhus, alldeles vid baren. Och Robin fick äntligen sin stora öl! Jag blev helt mindblown när jag nu fick lära mig vad min älskade dryck Panache verkligen bestod av: Öl och sprite!! Världen kommer aldrig bli densamma. Givetvis beställde jag Panache och njöt av denna, för den är fortfarande god även om jag inte trott att det var en dylik blandning.