Någonting hela tiden!

Den helgen som vi väntat så på var över på ett ögonblick. Hade däremot planerat att ta tåget till Stockholm, men när vi väl stigit på kl. 05.59 efter att ha stressat arslet av oss, så får vi reda på att tåget är strömlöst o kommer därför inte att gå. Givetvis skulle de styra upp ersättningsbussar, men vi bestämde oss för att ta bilen istället.
God mat, julklappsshopping & hann med att träffa syster Emelie med familj & gå på julmarknad på Skansen (Note to self; ta barnen till skansen i sommar!). 
När vi ändå hade bilen så passade vi på att stanna till vid slottet o promenera lite. Kändes mycket kallare här än i Karlstad.
Käkade på Hård Rock Café på kvällen o blev smärtsamt mätt. Som vanligt, pensionärspar som vi är, drog vi oss tillbaka till hotellrummet tidigt. Lördagen blev upp tidigt för att möta upp Emelie, Julle & Cornelia på Skansen. Kan hända att jag träffade på de djur som Gud hade i tanken när han skapade mig...

Det var kallt, det var ett tunt lager snö, solen sken & stämningen var på topp!
Nåväl. Fyndade julklappar till Ellie. Och kanske något till oss själva. Helgen flög förbi o vardagen var tillbaka.
Var inbokad för ögonoperation i tisdags. Krånglat med ledighet, Robin hade styrt upp med sitt jobb så han skulle kunna vara med o stötta. Perfekt med långledigt o kunna läka hemma i några dagar i lugn & ro. Efter att ha väntat i ca 3h så fick vi reda på att operationen inte skulle kunna genomföras pga att maskinen inte var 100%. Jag förstår verkligen att kirurgen inte vill då, men det hindrar inte mig att bli så sjukt besviken. De ringde dock på kvällen igen & hade en ny tid åt mig i morgon. Dock fick jag ta ledigt min lördag, men får så snällt jobba söndag. Som tur är ska jag bara pendla till tvätthallen, men måste få tag på typ skidglasögon som jag kan ha eftersom det är infektionsrisk o man får massa lort o kemikalier i ögonen där. Vill inte riskera. OM det nu går, för det finns fortfarande en risk att operationen inte går att genomföra pga att mina ögon är för ovala, så maskinen inte klarar av att skapa vakuum mot ögat. Håller tummarna!
Idag prokastinerar jag o rår om mig själv. Lite ny färg i håret o lite allmän omvårdnad. Snart kommer Ellie hem o då ska vi äta pepparkaks-deg o fixa med städning o julpynt. Blir dåligt med det i morgon, då jag förhoppningsvis kommer tycka synd om mig själv då ;)

Lade ju precis huvudet på kudden?!

Sen gick larmet.... Så trött. Så omotiverad.
Kom till jobbet igår & upptäcker att det finns ett stort hål på ett av däcken till släpet. Det blev turen förbi Euromaster innan man styrde vidare mot Kumla. På min tur är det inte mycket som får gå fel, då det är alldeles för tight med tid. Passade på att byta båda två (för er som inte vet: däcken på släpet sitter i dubbelmontage) då mitt släp överlag behöver mycket kärlek. Väl i Kumla möts man av solstrålen Cattis & man får dagens andra kram (Har ju givetvis fått en massa goa kramar av min man på morgonen). Strax där efter kommer Attila o sniker till sig en kram han med. Bästa Cattis underlättar min dag genom att köra över de pall som blir för mycket för bilen, över till bryggan där jag ska lasta släpet. De är så guld på Orkla! Backar in med släpet & ska börja höja taket, men inte ett skit händer. Glömde jag slå på strömbrytaren? Nope. Glapp i fjärren så jag fick bryta mig in i dosan (för givetvis finns inga lämpliga verktyg) för att sedan dra ut metall-ledarna så att batterierna skulle få kontakt. Efter lite meck så kunde jag äntligen börja lasta. Raka spåret mot Bro. Tur som jag hade blev jag insläppt direkt o kunde börja lossa. Grymma Cissi hade fixat långtruck så det gick snabbare att lossa (bra när man redan är sen) & faktiskt så hann jag till min lastningstid. Tyvärr tog det ju alldeles för lång tid att lasta, så jag kom iväg efter min egentliga avgångstid. Hjälpte chauffören i porten bredvid med att balka en pall som var lite dåligt packad & gubben blev så glad när skiten var på plats att han utbrast "Aj låv ju!" & jag blev attackkramad med en puss på kinden. Jag tycker fortfarande att man måste hjälpas åt. Nästa gång är det jag som står där. Han var dock inte anledningen till min sena avgång. 
Men jag kände att jag avslutade kvällen med en irritation. Har tagit bort så gott som alla chaufförer på företaget från min FB. Har tröttnat på deras sandlåde-fasoner o deras falskhet. Om de var oroliga att Robin skulle behandla mig annorlunda för att jag är tillsammans med honom, så har de så fel. Däremot är det DE som gör det. Känner ett utanförskap. Sörjer dock inte. Har bra kontakt med den chauffören som är av värde & de på terminalerna. Det andra gör varken till eller från. Sen blir det de som blir sura när jag förklarar att jag & Robin har en no-work-policy hemma. Vi pratar inte jobb utanför kontorstid. Punkt. Då ska det vara akutärende. Det drar ner både honom & mig. Och framförallt diskuterar vi inga andra. Roligare liv än så här vi & allt som har med jobbet att göra (& personerna där) är så sjukt ointressant. Så att folk blir sura när jag inte vill vara någon "genväg" åt dem, gör mig irriterad. 
Nej, nu är det dags att dra igång denna dagen.Ellies dag!

Idag fyller min minsta bebis 8 år. Kan inte fatta att tiden går så fort... Åtta år tillsammans med världens knasigaste, omtänksamma & härligaste tjej. Jag älskar henne så att hjärtat värker & hon får mina grå hår att poppa upp som popcorn! Idag är hon hos pappa & hennes syskon kommer till hennes farmor i kväll o firar lite. Själv jobbar jag, men får växla några ord med henne i kväll när jag åker från Bro. Hoppas min älskade unge får en fantastisk födelsedag!
Ute ligger ett tunt lager snö. Jag ser inte fram emot att sätta mig i en kall bil. Gå igenom en kylterminal & sen sätta sig i en kall lastbil. Hatar att frysa. Hoppas verkligen det är Kumla idag & i morgon då jag har dubbeldäckarsläpet o har verkligen ingen lust med krångel....
I huvudet försöker jag planera packningen som inte blev av. Blir sent som satan på torsdag med packning o styra upp allt med Kevin som ska till farmor. Sen upp vid 4 morgonen efter. Räck upp handen den som kommer sova på tåget!
Nej. Nu ska här svepas kaffe o packas jobbbäska i alla fall.