Så har vi passerat midsommar

På fredagen efter jobbet hämtade Robin upp mig på terminalen o genom ett regnigt sommarsverige åkte vi ner mot stugan i Mellbystrand. Regnmoln låg tunga i natten & ibland lyste blixten upp den bohuslänska himlen. Det var sådär vackert på ett tungt vis där man satt i det svaga skenet i bilen & såg allting passera utanför fönstret. Runt tvåtiden var vi framme o möttes av mor som var ute o plockade med blommorna (?!). Tydligen hade det blåst såpass att de fått plocka ner amplarna. Ganska omgående gick vi o lade oss i friggeboden som står på tomten.
Bild tagen när Niklas hjälper mig lasta mitt dubbeldäckarsläp i Bro.
Vaknade upp till sol, fågelkvitter & en Tito som skällde ut några stackars passerande. Frukost på altan o snacka med svärisarna. Trodde det skulle vara betydligt svårare att vara i stugan för mig när det är så sinnessjukt tätt mellan grannarna, men stugan ligger så klockrent att det inte är något jag reflekterar över. Efter frukosten tog vi bilen ner till stranden. Där finns ett stråk där man får köra med bil. Var inte direkt badväder, men många som var ute o utnyttjade vinden.

Passade på att hälsa på hos Robins morbror med fru som verkade vara ett par riktigt sköna typer. Blev dock en snabbvisit för de väntade gäster & vi skulle vidare till vårt. Vi tog oss en tur för att plocka blommor till våra midsommarkransar. Dessa skulle senare visa sig vara perfekta ringar till midsommarstången hos Petter.

Själva midsommar spenderades hos Robins kompis Petter med familj. Många nya bekantskaper. Jättetrevligt! Jag var nykter o inte alltför sent trillade vi tillbaka in i stugan i Mellbystrand. Svärisarna hade lite folk kvar, så vi hängde med dem en stund innan vi tackade för oss o tog kvällen. 
Lördagen innebar the grand tour of Skåne,  med bland annat guidning av Helsingborg o få se åkeriet. Det vart även besök på en stor gård de gjorde bl.a egen olja o äppelcidervinäger. Dricker det sistnämnda, så införskaffade mig en äppelcidervinäger med Hallon. 
Vi tog svängen förbi Smygehuk, lunchade in nån annan mysig by, besökte Kiviks musteri, vinkade till Ranelid & Mandelmann, var in på Stenshuvud & fyndade vårt första objekt till vårt blivande hus. Tur att vi gillar samma sorts prylar :) En överlag givande dag! Avslutades med fotboll hos mor o far.
Nu är det bäst jag jobbar. Ha det gott alla! :)

Frukost

Dagen igår innehöll många utmaningar som jag ändå lyckades ta mig igenom. Har sovit jättegott på Robins arm o unnade mig även lite sovmorgon när han åkt till jobbet. Är sliten o ofokuserad. Nu får det bli kaffe o macka innan dagen drar igång. En dag ledig innan det är dags igen... Den senaste tiden har jag inte alls känt någon lycka över att åka till jobbet. Har varit för mycket strul o ångest. På det viset blir det iofs lättare att byta jobb sen. Man kanske kan hoppa in extra någon gång om det skulle fucka up sig eller om abstinensen skulle falla på?
Idag tar vi kliv in i nästa kapitel i vårt liv. Allt sker med skräckblandad förtjusning. Längtar. Tänker. Känner. Överväger. 
Regnet rullar in över Kronoparken. Som en filt som sveper över. Igår blåste det så mycket att jag var alldeles för nära att dra i diket flera gånger med lastbilen o släpet kastades. Hade spänningshuvudvärk så läpparna domnade när jag tillslut svängde ner på 63:an.
Nej, jag ska svepa kaffet o "råka" väcka tjejerna som bevisligen varit uppe till sent när de skickar mess om döda artister mitt i natten. Göra ett sista tappert försök att finna den rätta midsommar-outfiten.
Ha det som gott!
Transportledaren i Bro som räddade mitt liv igår! Tusen tack!
Ibland är man tacksam när man ändå hinner tillbaka med 10 min marginal! Hade inte gått om det inte varit för bästa kollegan Thomas!
Mörkret faller på Kronoparken ca23.30 när man äntligen slog av tändningen.

Köttar på

Mer regel än undantag nu med att jobba extra. Robin & Magnus hinner inte med sitt arbete inne på kontoret för att de själva måste köra. Nathalie får dra så mycket hon kan där inne. Några chaufförer stannar hemma med snorbusar. Vi är några få som vänder ut o in på oss för att det ska gå ihop. Idag tar jag en extra tur till Bro. I o med att jag körde Västerås igår, vilket innebär att jag slutar 23, så skjuts dygnsvilan o jag kör 8-23 idag. Inte mitt egna ekipage, för det kör ju Håkan på ordinarie schema. Får se vilken juvel man får harva i.
Får i mig lite kaffe. Försöker vakna till. Mycket på gång nu, stora förändringar. Jag pendlar mellan oro o glädjerus. Nu har det regnat några dar o jag känner mig nöjd med det. Dags att få tillbaka våra 30 grader o solsken. Har lyckats sabba mitt lillfinger när jag körde Bro sist. Appropå det, berättade jag om våra dubbeldäckar-släp som jag o Thomas fått (Ja, Håkan o Bashkim också som kör andra skiftet ;) )? Det är ett 4 axlat släp med 2st "bord", dvs två sektioner golv som går att höjas så man kan lasta gods på dessa samt under. Mycket el o hydraulik. Man kan höja taket på dessa, så du kan få upp borden högre när du lastar under (man får lätt en klaustrofobisk känsla) & man slipper böja sönder sig helt när man kör under de ton som hänger över. Men, det gäller att hålla koll på grejerna, annars kan man trycka sönder taket, vilket någon testade så jag fick iaf köra med det i två dagar innan taket var trasigt & luftbälgen skjuten. Nu står den på verkstad. Jag klagar inte, för jag balkar hellre även om jag förstår varför folk gillar att kunna hissa godset.
Nu kör jag idag, onsdag samt torsdag. Torsdag natt, direkt efter jobbet kör jag o Robin ner till Skåne (eller rättare sagt till Mellbystrand) för att fira midsommar med hans polare. Lite nervös är jag allt, då det är många nya människor. Jag förstår ju Robin nu, så jag hoppas jag fattar skånskan generellt!😂 Pinsamt att sitta där som ett fån. De, å andra sidan, kanske inte förstår mig. Robin hade inte haft det helt lätt med vissa ord o uttryck när han flyttade hit. Man kanske helt enkelt ska göra som jag o Maria gjorde, o dynga på värsta värmlänskan? :) Nykter midsommar & lördagen ska spenderas med att slingra oss genom mysiga städer o samhällen upp till Karlstad igen eftersom söndagen innebär tidig morgon o jobba (eftersom vår fredag blev skjuten på).
Nej, nu är det dags att avrunda. Behöver komma iordning inför jobbandet. 
Ha det gott tillsvidare! :)
Mitt "nya" ekipage med dubbeldäckar-släpet.
Trakterna kring Filipstad