Gränsland

De där stunderna av reflektion. Som nu med snötyngda landskap o ljusfläckar mot nattmoln.
Minnena av dessa stunder ända tillbaka till barndomen. De känns i själen. 
Livet känns annorlunda nu. Som en helt ny bok i serien. Och livet händer så mycket nu, fast den tjocka snön dämpar ljuden. Ett lugn har infunnit sig o det är inte lika trångt att andas.
Och jag älskar samtalen med mina vänner. De djupa, de allvarsamma, de lyriska & de som lockar till skratt. Det sociala o glada kommer tillbaka. Det är så otvunget o ärligt.
Min bästa vän från förr trillade in i mitt liv igen. Min Warg-pojke. Den brutal-ärlige som jag först nu kan ta till mig det han alltid försökte säga mig. Jag är så glad att du är tillbaka i mitt liv! My brother from another mother🤣
Min konstanta, trogna följeslagare genom livet. "My best friend who listen to my bullshit, tells me its bullshit and then listens some more". Min soulsister Erica. Hon ska vara min brudtärna, det är givet!❤ 
Min nya vän i livet. När vi "tvingades" att ha kontakt så växte en riktigt fin vänskap fram & jag är så tacksam över livets nyckfullhet. Samma skrot o korn o vi har superkraften att plocka upp varann ur våra mörka hål av bipolaritet o gôbbgrinighet/depressiva tendenser. Robin, jag röstar för fortsatt fin vänskap. 🌸
Livet är nyckfullt. Man vet aldrig. Livet är tungt, men jag tycker att tack vare min familj, mina barn o mina vänner så har det varit lättare att tackla. O jag älskar de små guldkornen mest. De stunderna man inser att man kommer minnas mest...
Min dotter påstår att hon fyller 13 på torsdag. Har lovat henne favoritmaten o massa mys. Älskade unge! Mamma är så stolt så du vet inte!

Söndag

Sitter med känslan att det varit rätt beslut i livet jag tagit. Hur hårt o svårt det än var så var det rätt. Och alla beslut jag någonsin tagit har lett mig fram till hit. Och när man ser tillbaka på det så är det fullkomligt logiskt. Läste igår om det gamla quotet att hur vansinnigt allt än verkar, så kommer allt snart make perfect sense o att man under tiden ska bara hänga på o göra det bästa av stunden.
Allt har lett mig hit. 
Jag älskar den känslan jag har generellt inom mig nu. Bitterljuvt i en bemärkelse, då det ibland är svårt att vända blad o gå vidare. Men jag känner mig så lugn o trygg, även när jag är låg o trots att jag är hög. "And suddenly you realize why it didn't worked out". Det är som att jämföra. Som "finn fem fel". Nu är allt så uppenbart. 
Det har gått snart ett år sen den dagen då ödet satte saker i rullning. Då pusselbitarna lades till det som börjar ta form. Hur ska man kunna sätta ord på en händelse som börjar som en liten detalj som sedan skulle få livsavgörande konsekvenser? Som om någon berättat en gåta o man plötsligt bara fattar!
Och allt jag har lärt mig har jag nytta av nu. Kan man bara utnyttja all kunskap vid rätt tillfälle så kommer jag vinna högsta vinsten.

Igår tog jag barnen o åkte till Erica o Peter. Vi var ute hela dagen. Barnen åkte pulka o vi grillade över öppen eld. Snön låg tung över värmland o jag var lycklig.
Nu försöker jag ta hand om mig själv. Försöka snygga till mig o vakna. Jag vill vara den bästa jag, jag kan vara. Ellie busar med valparna o de andra sover än. Sen ska det handlas present, åkas på kalas, sedan innebandy o Malin ❤
Bäst att ta tag i denna dagen :)


Närvarande

Märker hur mitt sätt att tänka har ändrats. Hur jag kan ändra riktlinje på mina mörka tankar. Ibland slår de tag i mig ändå, men jag kan rida ut dem på ett sätt jag inte kunnat tidigare.
Jag dippade igår. Snabbt o skoningslöst. "Prata med mig, gumman". Var det ditt röstläge? Ditt sätt att vara? Men något där fick mig att dra efter andan o säga som det var. Och det var okej att jag mådde såhär. Du försökte inte jaga mig ur sinnesstämningen, utan satte dig bredvid mig i regnet o väntade ut den med mig. Och det vände ganska snabbt igen. Jag kunde somna den kvällen utan tårar o ångest. Många har lärt mig om mig själv väldigt mycket bara det senaste året. 
Idag är jag inåtvänd men stabil. Trött o sliten. Längtar hem igen. Få greja hemma, vara med barnen, laga mat o ha vardag. Prata med min älskade vän. Nu ska jag hämta Ellie. Kör idag. Ska passa på att plugga då:)