Tisdag

Jag har fått en hypomanisk period nu, så istället för att göra något som förmodligen skulle vara bättre, så har jag städat i (nästan) alla skåp i köket & kastat en massa dret.


Idag orkade jag hålla mig vaken på förmiddagen men somnade som en stock när Magnus kom hem från jobbet. Eftermiddag/kvällen har spenderats på Jägarskolan där vi pratade om säker hantering av vapen, kommande prov osv. Skönt litet gäng det där.

Nu är jag i säng i hyfsad tid, medicinerna tagna. I morgon bitti ska jag till Texas, därefter snabbt byta om & hämta Max för en tur in till CSK innan vi hämtar Ellie.

Nej, natten får det bli nu! 

Livet som småbarnsförälder; alternativa sätt att somna på.
Denna grabben har fattat precis allt!

Men vafan...!

Igår blev det sent för Ellie & Kevin hade svårt att komma till ro. Ellie hade ont i benen, förmodligen för den asgrymma promenaden hon fixade. Efter olika försök till smärtlindring blev det tillslut paracetamolet som gjorde susen & Ellie orkade somna.

I morse var det på nöd å näppe att jag kom upp. Utfodrade o klädde Ellie, körde henne till skolan. Därefter skulle jag ta en morgon kaffe & slötitta på Paranormal Lockdown som är typ det enda jag kan orka se på. Vaknar till & inser att klockan är 10.30. Gissa vem som somnat rakt upp o ner?!
Om en stund ska jag & mina flickor åka till Tårtpinglan. Saga ska shoppa grejer för sitt presentkort. Sen ska vi till skidskolan & jag ska avsluta min kväll med Yoga. Hoppas mina små finner ro ikväll.
På torsdag ska jag på anställningsintervju. Skräckblandad förtjusning. Vill egentligen inte jobba så, men å andra sidan är det en lön & de flesta chaufförerna som jag kommer jobba med är bra grabbar, så vi blir nog ett sjysst gäng.

Livet som småbarnsförälder; man knôr ner sig i en alldeles för liten säng. Tröstar & pussar. Klockan slog precis midnatt & Ellie föll äntligen i sömn.
Kärleksgåva från Strule. Trots bruten svans är han en duktig jägare!

En söndag

Något är inte som det ska. Jag vaknar inte på mornarna! Måste prata med doktorn om det verkligen är meningen att det ska vara så? Det är som jag är drogad hela förmiddagen där jag åker in o ur medvetenhet. Jag lovar, det är inte detta vanliga morgontröttheten, utan jag kan somna sittandes om det är så! Riktigt obehagligt. Att gå från att studsa upp kl4 varje morgon & göra yoga, till att sova bort halva dagen, är inte likt mig. 

Sen är det någon skit som Ellie dragit med hem. Men inte regelrätt magsjuka. Ingen av oss har spytt men de flesta av oss har känt av det på andra vis. Men det går i vågor. 
Trodde inte i förmiddags att jag skulle komma upp alls. Men piggnade på mig efter lunch. Blev ledsen när M pratar om att barnen bara sitter inne o spelar, men så är inte fallet. Visst, de sitter ibland med telefonerna, men iPaden har vi precis fått igång igen, så den fick Ellie ha en stund innan hon skulle varit på innebandy. Vi kanske inte har dagarna uppstyrda med schemalagda aktiviteter, men jag har precis kommit ut ur en svår depression & utbrändhet (eller, jag har en bra bit kvar men orken börjar komma åter så sakteliga), då försöker vi hitta på beroende på vad min ork pallar med. Men vi går ut o går en del, har picknickar & rör oss på andra sätt. Ellie har tre aktiviteter på schema. Vi har fyra barn. Vi är två vuxna som vanligtvis jobbar heltid & skift. Jag gör så gott jag kan, men tyvärr räcker det inte till som jag vill. Finge jag bestämma skulle jag vara den där vansinniga supermamman som går upp kl4, styr upp alla barnen, fixar frukost, får iväg dem till skolan, jobbar 7-16, lagar mat åt sex personer, tar alla konflikter med att maten inte duger, den är äcklig & allt annat som kan vara fel (ja, helst ska man väl laga 6 olika?), får iväg alla barn på 4 x 3 (minst) aktiviteter = 12 aktiviteter på minst en timme vardera, plus att vi ska hinna med våran egen hälsa, städa huset, tvätta, vika & lägga in tvätt för 6 personer, gå med hunden, minst en långpromenad (minst 40 min) varje dag. Sen ska vi hinna vara sociala, ha sex stycken kalas, plus fyra barnkalas (har vi tur så tar de andra föräldrarna två barnkalas åtminstone - phew!), det ska bäras in & ut säsongs-kläder, sortera & slänga, försöka renovera huset, försöka vara två vuxna människor, försöka kanske ha sex i farten någonstans, för sex är viktigt i ett förhållande! Vi måste alltid le, vara pedagogiska & så ska vi hinna med våra vänner också! Plus alla 24 x 4 kalas barnen ska på också.
Men. Allt handlar om prioritering.
Ja, det kanske låter överdrivet eller whatever för känsla ni får av detta...
Men, JAG mår skit nu & JAG måste ta hand om mig så jag kan ta hand om min familj. Därför är jag jätteglad att Ellie & Max har omtänksamma föräldrar som är med & aktiverar sina barn, när inte jag räcker till. Jag är glad att Saga vill följa med & träna när jag ändå gör det också, så vi får tid tillsammans OCH aktiverar oss. Kevin var ev sugen att hänga på på spinningpassen han med, vilket vore toppen! Plus sommartid älskar han att cykla i skogen med mig. Han vill även börja med bågskytte, vilket han inte har åldern inne för än...
Men jag vore hemskt tacksam att slippa kommentarer som jag förmodligen bara tolkar in, att jag skulle vara en dålig förälder på något plan, för jag är väl medveten om att jag inte har kraften att vara bäst. Men just nu vill jag bara duga. Bara det faktum att jag inte ligger under täcket 24-7, gråtandes. Att jag kan gå milen med barnen, som idag, krama om dem, läsa en bok eller slötitta lite på söta djur tills vi somnar. Att jag ens finns där, lyssnar, skrattar, stöttar, pussar & gör allt jag orkar med. Jag gör så gott jag kan. Jag försöker bara duga... Jag är inte lat. Jag försöker att leva & vara en mamma till mina barn. Jag undrar hur saker skulle varit om inte kommit ur älven.........


Ellie var med mig & övningskörde med släp.
Idag gick vi milen på Kilene. Passade på att skutta upp i ett fågeltorn där man har väldigt bra utsikt ;)
Ellie njuter av utsikten
En 6 åring som bär en tung rygga går med starka steg & fångar snöflingor på tungan. Två äldre grabbar går bakom o tôrrgrinar. Fy fan för frisk luft.
Kanske det enda som var bra med hela turen enligt grabbarna. Paus vila, varm choklad & smörgåsar.
Ellie serverar den efterlängtade drycken.
Kevin passar på att hugga in. Aldrig har ett nöt-bröd smakat så gott.
Hinder på vägen. Inget hinder :)
Bygga koja :)