Stunder

Att sitta stilla och lyssna och känna in....
Höra fåglar... insekter... grannar... barnen... Känna solen och en stilla bris mot huden... Ljudet av vinden i träden... Ett myggbett som kliar. Blåmärken ch skrubbsår. Bonnbränna och pigmentförändringar. Smaken av kaffe. Svalor, blå himmel och fluffiga moln. Rastlöshet och lugn. 
Njut av nuet. De varar inte. Var tacksam för det livet ger dig i stunden. Ha sinnesnärvaron att vara där och då. Inte i det som var eller i det som kanske ska hända. 
Jag har en vän som slåss för sitt liv och samtidigt är så tacksam för allt han får. Jag har andra som inte har vett att njuta av det överflöd de har. Jag kämpar själv med att slåss så hårt med gamla spöken att nuet inte existerat. Jag har lärt mig viktiga läxor av dessa, så nu kan jag börja existera mer i nu. Man kan säga att allt som hänt sen jag var liten, har varit viktiga lärdomar som jag samlat på hög, för jag har haft fullt upp med att överleva. Nu har jag äntligen kunnat ta tag i min "läxhög". Lärt mig av det och nu kan jag lägga dem bakom mig, men ta med mig lärdomarna. 
Men jag blickar ändå framåt, då det är viktigt att ha något att sträva emot. Och jag hämtar energi från de positiva minnen jag har. Särskilt från de senaste 3+ åren. Och tanken på att förhoppningsvis "snart" få befinna mig på ett flyg till Grekland igen känns fantastiskt sporrande! :) Och sist vi var på Kreta utforskade vi större delen av den västra delen av ön. Nu får vi försöka ta oss runt den östra. Vi ska bo i Rethymnon, men lär ju hyra bil för dagsutflykter. Det är ju en rätt stor ö ;) Landar I Chania och hade varit kul att ta ett varv där igen, då vi bodde i Nea Chora sist. Men om jag inte missminner mig så bokade vi transfer, så vi får väl antingen svänga förbi där under utflykter eller så skiter vi i det! :) 
Nej, nu är det bäst att njuta av solen, komma på vad vi ska handla med till kvällens grillande och försöka göra upp en plan inför nästa vecka.
Ha det fint!❤
Lycka att ha detta som granne