FRUSTRERANDE

Om en vecka är vi framme på vår första anhalt! Vi valde att åka hit då Polen inte tillät hundar i nationalparken, vi hade inte ens övervägt detta ställe om det inte varit för möjligheten att få vandra i bergen med Selma! Allt såg så lovande ut. Men idag fick jag ett infall att vi skulle dubbelkolla hur det såg ut med vad som gällde för hundar i linbanorna och av en slump så ramlade vi över information om att det från och med i år är restriktioner vad gäller att ha med hund även här!! Så den fantastiska vandringsled vi suttit och lagt ner så mycket tid på att få till, kanske inte blir av! Vad vi kunde lista ut så var det vissa områden/leder som var avstängda för hundar för att inte påverka det speciella djurliv som finns där, men ju mer vi försökte ta reda på information desto mer förvirrande blir vi. I olika trådar på nätet skriver folk att de låtsas som inget, för det står ingen uppenbar information om det någonstans kring nationalparken utan man måste nästan snubbla över samma myndighetssida som vi för att få reda på detta. Det slutade med att vi mailade både de turistansvariga och de som ansvarar för både parken och lederna, skickade länk på vår planerade vandring och undrar om vi har grönt ljus eller om de kan rekommendera några andra leder till oss. Det finns liksom inget annat i det lilla samhället, så vi känner att vi heller inte kan tänka "nåväl, då gör vi väl stan eller ligger på stranden i stället då!". Här finns inget sånt. Boendet är betalt, så det blir en sån process o pengar i sjön om vi behöver planera om detta nu, vi ska ändå bo där två nätter... Blir så jävla trött...
Tog en liten sovmorgon idag, filade lite på reseplaner och sedan åkte vi och handlade lite. Munkorgen vi införskaffat och skulle prova hemma i lugn och ro (Selma HATAR den!) passade inte alls, ej finns den heller i rätt storlek i Karlstad så Robin får sticka till Örebro efter jobbet och hämta upp en där. Modellen i sig verkar funka bra, men hon ska ju inte ha nosen kloss emot framänden. Men idag fick hos sig i alla fall ett fint regntäcke då vädret i bergen kan vara oberäkneligt och nytt hundschampo så hon är ren och fin när vi reser :) Dessutom köpte vi på oss portionsförpackningar med blötmat till henne (ska inte bara behöva få i sig torrisar, speciellt om det blir så varmt!).
Jag gör nu min sista helgkväll. 4h kvar och jag är redan helt slut. Därefter har jag bara 2 jobbnätter kvar innan vi åker.
I morgon blir det sista sprutan för Selma och därefter kommer Erica hem till oss och ska coacha fysioterapi med mig och hundarna! Det ska bli jättekul! :)
Nej, nu är det väl dags att gå tillbaka till allvaret. Förhoppningsvis får de det lugnt och skönt i natt :)

Kommentera här: