Börja om från början

Dagar som dessa när man tittar ut genom fönstret är det väldigt lätt att längta bort. Bort från det grå, det kalla, det våta. Bort från tristess, sjukdom & fyra väggar. Jag är sjukskriven en vecka till. Jag längtar tillbaka till jobbet. Till kollegorna & till att kunna dra några extratimmar för att bygga en ordentlig reskassa. 
Kommande äventyr är Warszawa tillsamman med Robin och Saga. Saga behöver få lite egentid & en paus från sina syskon som hon tycker tar mycket energi från henne då de bråkar & provocerar varandra mycket. Vi valde väl egentligen Warszawa kanske först & främst för att det var billigt att resa, leva & bo. Det är en viktig historisk & kulturell stad och från vad vi hört finns det även bra shopping. Så helt enkelt slog vi upp datorn & googlade runt, fick upp en karta med flygresor & priser. Uteslutningsmetoden gjorde tillslut att vi hamnade på ett val mellan Warszawa & Krakow. Jag ville gärna åka & se Auschwiz, men efter ett överläggande blev det ändå Warszawa, då vi ville ha med Kevin den gången vi åker til Krakow.
Vi köpte en reseguide för Polen som vi klistrade in kopior på flygbiljetterna i & gav till Saga i julklapp. Det är Reseförlaget (Berlitz) som gett ut den & jag ska gå igenom den i hopp om att det ska finnas något av värde däri. Vi åker från Skavsta den 28/2 & landar på Modlin vid 13.30. Vi har bokat en transferchaufför från MM Flyaway som ska ta oss från Modlin till vårt boende på AAA Stay Castle square som ligger i gamla stan i Warszawa. Det är en lägenhet, så inga mysiga hotellfrukostar denna gång, men läste att det ska finnas ett populärt ställe - inte långt från där vi ska bo - där det serveras grymma frukostar. Det blir till att desöka det åtminstone en av mornarna. En kväll ska vi även gå lös i en av de lokala snabbköpen & köpa massa mat och snask som vi kan laga o svulla i lägenheten. 
Vi kollade runt lite på TripAdvisor & liknande, samt droppade runt lite i staden via Google Maps Streetview. Konstaterade att där fanns ett Zoo & till min stora glädje fanns där även en höghöjdsbana & en zipline! Jag nämnde detta för Robin som grymtade & var inte alls pepp på det, men faktiskt så om det är öppet nu i februari, så är jag sugen på att göra det själv om jag måste, så får väl han & Saga göra något annat under tiden. Jag vill inte låta mig begränsas... Vi fann även ett ställe som beskrevs som "Spökhuset" & "Hotell gasten" upphöjt till tio! Ja, det ska vi fanimej besöka åtminstone!! Det hade fått många bra recensioner & faktiskt även från några svenskar. Utöver en massa promenerande, turistande & musée-besök alltså.
Vi ska alltså bo i Warszawas gamla stad. Om jag fattat det rätt så blev Warszawa jämnat med marken under kriget & har därefter byggts upp med hjälp av gamla kartor, bilder & målningar. Om man tar sig till det Sovjetiska kulturpalatset så ska man tydligen kunna få en utsikt över både det nya & det gamla Warszawa. Och ett muséeum värt att besöka var tydligen Upprorsmuséet. Här finns även Nationalmuséet & Chopin muséet.
Jag var nog ganska fördomsfull när det gällde Polen, när det först kom på tal. Jag föreställde mig allting grått & massa betong & tegel. Fult, smutsigt, gammalt & tråkigt. Förutom viljan att besöka Auschwiz, så begrep jag inte vad jag skulle dit & göra. Nu är jag försiktigt nyfiken. Mina förväntningar är inte så speciellt höga, så jag hoppas på att bli glatt överraskad. Jag vet hur jag har byggt upp vissa förväntningar för tidigare platser jag besökt, som Venedig & Rom, där jag sen blivit lite besviken. Missuppfatta mig inte! De var verkligen värda att besöka, vackra, mycket att se & god mat! Men jag hade nog en rosaskimrande glans kring det romantiska Venedig & även om Rom var mäktigt på sitt sätt, så var det också lika imponerande som gamla stan i Stockholm. Men samtidigt vill jag tid igen. Jag inbillar mig att jag är mottaglig för alla intryck på ett annat vis idag. Polackerna ska vara ett välutbildat folk & att ha samtal på engelska med den yngre generationen ska absolut inte vara några problem. Så jag ser ram emot att få samtala med folk man möter på den resan. De ska även vara väldigt up to date med det senaste modet, tekniken, musiken & vilka trender som toppar. 
Läser att Warszawa inte lockar turister på samma vis som Krakow eller Gdansk, för att bortsett från gamla stan så ska Warszawa vara "kaotiskt & föga tilltalande". Mycket för att arkitekturen är så blandad med nytt & gammalt (Betongklumpsbyggnader, halvförfallna hus & nya, pråliga höghus) utan att ha någon tanke på stadsplaneringen. Men, den har ändå sin charm. Och man ska passa på att besöka minnesplatsen för det gamla gettot & Triblinka.
Ja, jag ska ta & förkovra mig i denne boken. Jag hoppas på att bli glatt överraskad. Att vi ska finna både vacker miljö (trots att det är trista februari), god mat, härliga människor & mycket värt att se (& shoppa) när vi är där.
 
Hoppas på att bli bättre med mitt bloggande. Är lite rastlös & känner att jag vill göra något annat i livet nu. Jag vill utvecklas, då jag ändå verkar vara personen som inte är nöjd med att finna sig. Jag vill vidare, lära mig, växa. Och visst stöter man dagligen på utmaningar i mitt arbete, men det är inte tillräckligt för att tillfredsställa mitt behov av att utvecklas. Så om jag inte kan få utveckla mig inom företaget, så får jag nog så snällt tacka för mig. Jag har lovat Robin att stanna tills efter semesterperioden, men om rätt jobb dyker upp, tänker jag ta chansen. Men, vem vill anställa någon nu som har kravet att få vara ledig dessa veckor i juni då Grekland & Spanien redan är bokat? Jag ska plugga & ta min matte B behörighet. det känns som att den är den största boven till att jag står & trampar just nu.
 
Nu ska jag bädda ner mig, försöka vila bort denna jävla sjukskrivningen & försöka lära mig något under tiden! :)