Lago Di Garda, Italien 2016

Äntligen fick jag med mig två av mina egna barn, plus ett bonusbarn på en liten resa (som de fått i julklapp). Det var Maj och än var det fortfarande ganska så kallt på nätterna, vilket visade sig senare när vi inte riktigt listade ut hur värmen fungerade där vi bodde. Hur som.
Resan började på Landvetter!


Lite fika innan vi ska passera "hinderbanan". Från vänster är det Max, Kevin & Saga. Eftersom jag är tidspessimist, så var vi där i väldigt god tid. Är det någonstans man inte vill stressa på, så är det flygplatsen.


Med spänd förväntan sitter vi och väntar på att vårt plan ska komma!


Och tillslut kommer det smygandes, vårt sedvanliga Ryanair! Personligen har jag ju inga problem med dem. Men jag kan tänka mig att det är jobbigt för de som är långa, då planen är trånga och man sitter väldigt hårt och upprätt. Mina tankar går alltid till en stadsbuss eller tunnelbana! 😁


Så äntligen blev det dags att boarda planet. Gate 12 från Landvetter till Bergamo Airport.



Vi skulle alltså till Tignale som är en kommun i provinsen Brescia. Den ligger intill Lago Di Garda (Gardasjön på svenska helt enkelt) som är helt fantastiskt skulle jag vilja påstå! Detta ligger alltså i norra Italien, det är maj, dvs att vädret är inte helt att lita på såhär års.


Den där känslan när man dealat till sig sin fönsterplats, man har satt sig till rätta och väntar spänt på att alla ska köra undan & man känner det där gunget innan man backas ut....
Känslan när hjärtat slår hårt av förväntan. Jag ÄLSKAR när planet taxar ut, när det sen vänder upp & gör den där konstpausen innan man hör hur motorerna varvar & vi tar fart! Känslan av accelerationen och suget i magen när vi lyfter!






Högtidligt och sedvanligt delar jag med mig av mina Views from a plane! Att resa till norra Italien innebär inte så jäkla mycket havsutsikt som jag kanske är van vid nu, men desto mer mäktiga bergskedjor  :)


Vi passerar Gardasjön på inflygningen till Bergamo...


Och ovan ser vi den nedre änden av sjön, men vi ska åka uppåt, ungefär halvvägs.



Jag tycker att man får en annan frihet när man hyr bil & är man många som åker så lönar det sig om man bor så att man annars skulle behöva förlita sig på bussar o liknande. Jag hade inte hyrt bil för att ta mig runt i t.ex. Rom eller Aten, men om man vill utforska utanför är det guld! Nu bodde vi som sagt kanske lite avigt & hade tänkt åka runt sjön & bort till Venedig när vi ändå var i krokarna, så hyrbil lönade sig. Tänk också på vilken typ av bil ni ska hyra! Ska ni ha med massa packning? Vart ska ni vara o åka? Hur många är ni osv. I detta fallet behövde vi en bil som hade lite bagage eftersom vi hade den till o från flygplatsen med all packning, men den var samtidigt ingen värsting. Tror det var nån liten Opel eller nåt! Kör man mycket i de Italienska byarna och städerna är det aldrig fel med en sån liten bil som möjligt! :)



Färden som skulle ta under två timmar, blev något längre för att vi körde fel. Jag säger bara: unna dig Google maps eller en GPS! 😅 När vi väl var framme så hade mörkret lagt sig. Vi bodde på Residence Hotel La Rotonda! Där var både hotell och lägenheter. Vi hyrde en tvårummare med kokvrå & även om det var mörkt när jag gick ut på vår terrass, så kunde jag ana att vi inte skulle vara besvikna på utsikten i alla fall!


Jag är typen som inte tycker om att sova med gardiner fördragna. Jag vill vakna till det naturliga ljuset och somna med blicken på månen och stjärnorna när det är möjligt. Nästa morgon vaknade jag till detta... Såg ganska lovande ut... Vanligtvis finns här blommor, men eftersom nätterna fortfarande var sjukt kalla, så var inte terrassen så pyntad.







Mjodå, jag kunde nog tycka att vi hade en rätt så jäkla behaglig utsikt över sjön! :)





Tog barnen & gick upp till den lokala butiken & köpte oss lite frukost. Min italienska är ganska begränsad & jag kan väl säga tack, goddag & hej/hejdå! Så när man shoppar får man göra det mycket med ögonen & man får liksom köpa det som ser spännande ut ibland. Vilket kan bli riktigt roligt! Men vi fick tag på frukost som vi avnjöt på vår terrass. Vi hade en kokvrå med gasspis hos oss, så vi lagade en del egen mat. En morgon käkade vi faktiskt på hotellet (man vill ju inte missa en hotellfrukost när det finns!) men den var en besvikelse och dessutom väldigt dyr. Men huvudsaken är att jag får mitt kaffe!


I Sverige är det svart som gäller. Men Cappuccino är stående när jag är utomlands! Det är min tradition :) Jag är glad att Robin också är kaffedrickare även om jag säkert finner ett större nöje i att sitta på ett café och iaktta människor.








Vi tog oss en utflykt & jag hade på något vis lyckats komma åt en inställning på telefonen så alla bilder från den turen gick i grönt! När jag fotade trodde jag att jag såg det som grönt, för ljuset på skärmen & reflekterade inget vidare om det förrän senare. Så dumt det kan bli! Runt gardasjön är det väldigt bergigt. Det är mycket vindlande småvägar som slingrar sig fram och många tunnlar att passera. Finns en musikvideo från en Italiensk sångerska som jag älskar (de spelade den ofta på någon italiensk musikkanal som påminde om MTV) och den är inspelad i stora delar ifrån trakterna här. Så när jag ser den så känner jag igen så mycket! Ska se om jag kan hitta en länk. 



(Hotellet hade flera pooler)


(Vyn precis utanför där vi bodde)



(Lokala Pizzerian lite längre uppåt berget, Supergod pizza!)




(Vägen som fortsatte förbi där vi bodde och vidare uppåt)



(Hotellets uteservering)





Lite bilder från närområdet kring hotellet.  Vandrade man uppåt kom man till ett litet samhälle där det fanns närlivs & restauranger. Det låg även ett utegym/hinderbana som var perfekt att rasta barnen i. Jag njöt verkligen av utsikten här! Tyckte vi bodde högt upp, men det var knappt halvvägs. Det var så otroligt vackert med grönskan, sjön & bergen. På så vis vinner Italien över Grekland; det gröna! De ställen jag senare har besökt har ju inte prunkat över av grönska precis. Men de har haft en annan storlagenhet! Det var mäktigt att se åskan rulla in över Garda. Att det inte alltid var jättevarmt och soligt gjorde inte så mycket. Landskapet bjöd på ett sådant skådespel att det förförde mig ändå!





Hotellet hade som sagt flera pooler. Och trots att det bara var Maj, så skulle barnen tvångsmässigt bada! Här var det lätt att slå ihjäl några timmar. Kidsen badade & hade jättekul, medan jag gjorde ett tafatt försök att få färg. Vi var väldigt ensamma kring poolen, vilket passade oss alldeles utmärkt. Att dessutom ha tillgång till bar, var inga fel heller. Så man passade på att njuta av en drink och sin sedvanliga Cappuccino. Jag vet att man inte ska blanda, men jag är lite vild och vågad ;)



(Inget skitväder i världen ska hindra oss från att äta äkta Italiensk gelato - okej, jag kunde visst också glass på italienska!)

















Dagen som vi egentligen planerat att åka till Venedig bjöd på ett härligt försommarregn, så vi satte oss i bilen och åkte en sväng i stället. Blev norrut & besökte Riva del Garda. Jag tänkte att soliga sommardagar måste detta vara ett fantastisk ställe att bo på! Vi strosade runt i stan & fönstershoppade lite. Saga fick sig nya byxor. Glass var ett måste trots regnet. Riva del Garda har ju inte den höga utsikten, men känslan när man står på stranden med sjön framför och de höga bergen som reser sig som jättar runt omkring är rätt häftig den med.











Men tillslut blev det ju en vända till Venedig ändå. Tyvärr så är jag inte alls imponerad. Var alldeles för mycket folk, så jag hade svårt att njuta av det. Skulle gärna åka dit igen för att se om det bara var en tillfällighet. Jag uppskattade det kanske mest när vi förvillade oss ifrån folkvimlet & hamnade på avgator. Bort ifrån alla turister. Då kunde jag njuta av arkitekturen & vattnet. De hade likt gamla stan, massa små butiker som sålde souvenirer. Jag vill verkligen ha en doktorsmask, men den ska se väldigt specifik ut. Så detta hittade jag ingen. Ingen som passade min dåvarande budget i alla fall. Men en dag... Det ligger en ö, inte vansinnigt långt där ifrån om jag vill minnas rätt, där de förr i tiden åkte & släppte av alla pestsmittade för att dö. Nu ryktas det om att det är hemsökt som fan (givetvis) & att lokalbefolkningen undviker att åka dit. Behöver jag säga att jag vill åka dit och fotografera de gamla förfallna byggnaderna?? :)






En annan dag besökte vi Sirmione. Perfekt glassdag (som alla dagar) & vi hittade den perfekta glassen! Sirmione ligger vid gardasjöns södra strand & var den stad man kunde se på bilden över inflygningen. En perfekt liten stad att gå & strosa i. Tyckte inte det var fullt så jobbigt turistigt, i alla fall inte i maj!














Sista dagen (?) besökte vi Gardaland. En nöjespark som verkligen är värd ett besök! Många bilder blev tagna från en höghöjdskarusell, så jag fick utmana mig själv lite :) Jag skulle säga att detta är en nöjespark som kan mäta sig med Grönalund.






Men så kom ändå den där sista kvällen, hur man än kämpar emot. Jag tycker om att sitta på kvällen och filosofera över dagen/dagarna som gått & sen befinna mig i stunden. Bara känna allt där o då. Dofterna, ljuden, ljuset, färger, texturer. Som om jag printar in allting i själen.




Trötta o nöjda.
Hejdå vackra Italien! På återseende!