Gardola - Wädenswil

Idag var det mer av en transportdag är något annat. Vi skulle ta oss från Italien till Schweiz  och passera genom Lichtenstein för så att Saga ( & vi andra ) skulle kunna bocka av ännu ett land vi varit i.
Men först får ni en liten rundtur över lägenheten vi bott i under denna veckan.
Vår matplats med liten TV. Vill minnas att TV:n var större förra gången vi var här, men å andra sidan var vi inte här för att se på TV, så tror knappt den slogs på. Utsikten från matbordet var inte helt hemsk!


Bäddsoffan som Kevin som på ( & som han snällt fick vika ihop varje dag ). Tror ändå han hade den mest bekväma sängen av oss alla.
Jag skrattade när jag såg att bäddsoffan och överkastet var samma sol sist, så helt all in med renoveringen hade de inte gått. Sist var det dock Saga som sov på den.


Vårt sovrum, jag sov sedvanligt närmast fönstret. Även hör hade de valt att behålla de äckliga och fula överkasten. Hade ingen hemskt utsikt här ifrån heller :)


Bra garderob där vi faktiskt fick plats med allting och kunde packa upp, vilken kan vara skönt när man ska stanna en stund.


Saga och Ellies rum, även de hade lite sjöutsikt från sitt fönster.


De gamla äckliga överkasten, men annars har de verkligen fräschat upp det. Basic och med en ordentlig garderob även i detta rummet. Båda rummen med helkroppsspeglar.


Inget att klaga på egentligen.


Fräsch dusch! Klagade på trycket innan jag insåg att jag höll för något litet hål på munstycket som tydligen gjorde en viss skillnad! :D


Man fick ett välkomst-kit när man checkade in. En toalettrulle ingick. Har ingen aning om, om man kunde gå till receptionen och be om mer egentligen men vi valde att gå upp och handla mer. Fanns ju ingen tvål eller liknande, så det fick vi också handla. Fick en liten förpackning diskmedel så det var också något vi skrev upp på handla-lappen.


I väntan på att Robin ska packa klart bilen. Barnen sprang upp med alla grejer till honom medan jag städade klart. Men de verkade finna det lugnast att komma ner och vänta här.
Så, från ytterdörren kliver man rakt in i allrummet/köket.


Som sagt, andra gången jag är här men fick ut så sjukt mycket mer av denna resan! Skulle jag hit igen, kan jag verkligen tänka mig att bo i Gardola och samma hotell. Men samtidigt finns det ju ett otroligt utbud runtom Gardasjön. Det beror ju lite på vad man är ute efter.



Jag älskar ändå att de valde att måla en fondvägg i denna häftiga gulgröna färg! Det gjorde sig bra i hallen :)
Här har jag köksbordet i ryggen, till höger strax utanför bild är ytterdörren, därefter en spegel, hallbord och krok att hänga av sig ytterkläder. Badrummet rakt fram, man skymtar dörren in till flickornas rum och till vänster om den är dörren in till vårt sovrum.


Utanför lägenheten. Hejdå lägenheten! Tack Hotel Residence La Rotonda för denna gång. Och jag är glad att jag inte hade ett förskönat minne av vad bra det var. Men denna gången blev det ännu bättre!


Ganska snart på vår resa mot Schweiz började de med sina gamnackar.


Sigge kom fram till mig, fick mig att maka lite på mig så att han kunde få ligga skönt och snart så sov han med.


Kan man verkligen tröttna på dessa kontraster mellan grönt och bergen med snö?!


Jag tror knappast man kan tröttna...


Av någon anledning tyckte min dotter att hon inte kunde sova om hon inte hade Kevins tröja över huvudet?! Men då och då kom det en liten snart därifrån....


Mer berg.


Jag har ett minne av hur jag går i sömnen som barn. Hade gått och satt mig och tänt lampan vid min sovande mamma och jag vaknade av att jag satt på knä framför henne och glodde. Det var då jag lärde mig att min mamma sov med öppna ögon - hur creepy som helst! Verkar ha gått i arv till viss del...
Mina barn hatar att jag tar bilder av dem när de sover. Saga ska få ett inramat kollage när hon flyttar hemifrån! :)


Vi åt ingen frukost när vi åkte från Italien, så vi stannade till i Österrike och köpte oss lite kringlor. Medan de andra var inne i affären och handlade lite godis att ha på resan, så rastade jag Sigge och njöt av utsikten. Mer berg :)


Så var vi i Schweiz. 


Vi hade verkligen inga planer för kvällen här i Wädensvil som vi bestämde oss för att bo i och enda anledningen att det blev här, förutom att det låg på vår rutt, var att det var det billigaste stället vi kunde hitta! Men fortfarande var det nog det boende som var absolut dyrast per dygn.
Våningen var stor men saknade AC så det var galet varmt! Första uppdraget blev att öppna fönster så att det blev tvärdrag. Vi hade verkligen hela översta våningen på huset så vi hade utsikt åt alla håll.
Mitt och Robins sovrum. Sängen var låg, nådde inte ens upp till knäna, med en sängram av svart skinn.



Vardagsrum/matplats/kök i en typ öppen planlösning och med öppen spis. Inget som behövde användas denna gång!


"Vardagsrummet" med öppna spisen i ryggen, en halvvägg bakom soffan med insyn i köket.


Köket som väl erbjöd allt man kunde önska, särskilt en kaffebryggare! Det hade vi saknat i Italien, då vi hade bryggt kaffe på vårt "camparvis" rätt ner i våra Yeti's.


Flickornas sovrum, även de med svart sängram i skinn...


De hade en dörr ut till den lilla balkong-ish:en som fanns, men det satt nåt papper för, så det vågade man inte röra. Det verkade förresten som att det var medvetna om hur varmt det blev, för varje rum hade fläktar!


Kevins rum, även den med svart sängram I skinn och svarta skinnfotöljer.... Överlag noterade vi att detta med svart skinn var ett tema genom hela lägenheten....


Utsikt från den lilla balkongen eller vad man ens kan kalla det. Balkonghybrid för den var ändå inbyggd och med såna skjutglaspartier.
Och till och med på balkongen fanns det skinnfotölj.



Från mitt och Robins sovrum hade vi utsikt mot vattnet. Och tågrälsen. Vilket vi sedan blev varse hela natten! Och vi var dessutom tvungna att ha fönstren öppna för man fick inte luft annars! Var extra härligt där mitt i natten när godstågen rullade in.


Ellie verkade tycka att vi hade bättre rum.




Man fick inte vara alltför lång om man skulle duscha här! Trångt och lite bökigt, men gick väl an för en natt.


Utsikten från köksfönstret. 


Det var sen eftermiddag när vi kom fram, så vi tog en liten stros nere vid vattnet innan vi bestämde oss för att försöka hitta något ställe där vi kunde käka kvällsmat.


Vi hittade ett ställe hyfsat nära. Kvinnan som drev stället var supertrevlig men stank fränt av svett, vilket var extra mysigt när hon lutade sig över oss hela tiden.
Vi beställde det billigaste de hade för det var svindyrt! Och detta verkade ändå vara ett av de billigare ställena. De hade typ bara friterad kycklig eller schnitzel på menyn. Men, det visade sig att hon bara hade två schnitzlar kvar, så vi tjejer tog kycklingen vilket vi iofs inte ångrar då del var god. Tänkt dig en restaurang som försöker leka KFC. Men två schnitzlar med pommes, 3 friterade kyckling med pommes, 3 cola och 2 öl. Ingen sallad till, inget märkvärdigt alls. 1700:- för oss 5!! Jag dog lite! Vi visste att det skulle vara dyrt, men detta var löjligt.
Vi hade det trevligt i alla fall.


Sigge var trött men nöjd att vå vara med.


Jo, när vi gick hämtade ut nyckeln ur ett sånt kodlåsskåp så noterade vi en skylt på en av lägenheterna där det stod Candy Girls. Barnen undrade om de gjorde godis där. Fick tala om att även om det inte gjordes något godis där, så sögs det nog en hel del klubba. Var tvungen att kolla upp hemsidan för att sedan konstatera att en del bilder kom från lägenheten vi nu hyrde. Förklarar ju varför allt var i svart skinn... :) MEN vi slapp sexljud och överlag var det inte alls en dum lägenheten att hyra för en natt. Undantaget avsaknad av AC så tummen upp. Dock var det också 4-5:e våningen utan hiss, så man får inte ha problem med Trappor.