Fortsatt reseplanerande

Här om dagen satt vi och kollade runt lite på vår planerade resa. Det finns ett ställe som jag velat åka till länge och som vi nu passar på att besöka när vi är i krokarna. Dock hade vi hittat ett ganska så sjysst boende, men det var 30 min promenad från där man vill uppehålla sig. Så vi gick in på booking och kollade lite löst igen och de hade släppt fler boenden för säsongen! För 200:- mer hittade vi ett boende med 7 min promenad istället och som ser ut som ett charmigt kråkslott som blivit ompysslat. Så vi bokade om! Det är värt att alltid boka avbokningsbart, särskilt när man som vi planerar långt i förväg och våra resmål har ändrats en del utmed vägen. Som sagt, Zakopane ströks på grund av att det blir så extremt begränsat när vi har Selma med och vi väljer att åka dit själva en weekend istället. På den Polska sidan av Tatrabergen får hundar bara vistas på utsedda (värdelösa) vandringsleder medan man på den Slovenska sidan är betydligt mer generösa överlag!
Jag har mailat de olika ambassaderna för att säkerställa att allt kommer vara i sin ordning när vi reser med Selma och alla har varit så otroligt vänliga och serviceminded både från ambassadernas sida men också från deras motsvarighet till Jordbruksverket när man blivit hänvisade till dem. Sammantaget är det ju att hunden ska vara grundvaccinerad plus rabies, ha ett EU-pass och vara chippad. Man ska ha munkorg med, speciellt om man tänker åka med lokaltrafiken eller vistas bland folkmassor. Hunden får heller inte åka lös i bilen utan ska ha bur eller godkänd bilsele. Vissa länder kräver avmaskning mot rävens dvärgbandmask och vissa har kraftiga restriktioner vad gäller "kamphundsraser".
Jag har fortfarande inte helt övergett att Selma ska få en kompanjon. Sigge klarade sig bra utan för han hade gott utbyte av båda katterna. Selma - även om hon älskar dem - har inte samma relation till dem som Sigge hade. Och oundvikligen kommer hon att behöva vara själv kortare stunder framöver (nu har vi pusslat med alla våra scheman för att hon inte ska behöva vara ensam och i sommar jobbar jag natt) för det hade ju kunnat vara bra om hon hade kunnat vara ensam på hotellrummet medan man går ner och äter frukost utan att hon får en kris, till exempel. Så jag håller koll efter en mindre hund än Selma, men den kan inte vara så liten som en Yorkie för Selma kommer slå av ryggen på den för hon använder sina tassar så mycket och när jag har kollat runt så slås jag av hur många äldre hundar som söker nytt hem. Är det för att folk inser att det börjar närma sig en tid där de så småningom kommer behöva ta det där jobbiga beslutet eller att det snart kommer bli massa senior-besök hos veterinären? För blir man verkligen plötsligt allergisk eller får sån ohållbar vardag med hund efter 6, 9, 11 år? Jag konstaterade även att det är ett överflöd av så kallade "kamphundsraser"! Jag har inget emot rasen, men då jag nu vet vad mycket det ställer till det om vi ska fortsätta med våra roadtrips i Europa, så går de bort just av den anledningen. Annars tycker jag de är fantastiska hundar om det tagits väl omhand.
Jag längtar även så mycket till hösten som kommer innebära Grekland! Jag längtar så mycket att få komma tillbaka till "mitt" Aten även om vi denna gången kommer på i Piraeus för att vi så smidigt som möjligt ska kunna hinna med färjan på morgonen utan att behöva stressa ihjäl oss. Det kommer vara många timmar på en av Blue Star's färjor men det hör ju till upplevelsen. Att få sitta ute på däck och läsa en bok och småslumra lite. Älskar så hjärtat exploderar!
Nu ska jag försöka se om jag kan få lite mer ordning bland reseplanerna. Köpt/beställt alla vinjetter vi kan tänkas behöva och sett om vilka vägar vi ska åka för att få ut mesta möjliga. Som sagt, vi är ju inte så mycket för att plöja motorvägar så att hitta dessa mindre vägar är ju också en del av allt. Även om vissa dagar blir i stort sett transportdagar så vill man få ut en del av dessa med.
Idag ska vi fira påsk när Saga slutat jobbet. Det blir påskmiddag och vår "bonusdotter" kommer också förbi och gör oss sällskap! Hon ska också fira sin student med oss så det kommer bli festligt :)

Selma, Saga och "bonusdottern" Emelie <3