Dag 1 - Aten

Försökte blogga igår, men av någon anledning ville det sig inte. Så idag blir det bilder från igår. Förmodligen blir det ytterligare en till i kväll.


Lite reklam för SAS. Har inget att klaga på där, väldigt härlig kabinpersonal (ja, må så vara att de får betalt för att vara det, men få lyckas ändå). Älsklingen är grym & hade styrt upp frukost på planet. Glömde mina flyg-proppar hemma, men som tur var fick jag tag på ett par på Arlanda. 2 paracetamol + 1 ibuprofen till det gjorde susen! Bara obehagligt med tryckutjämningen, vilket jag antar att det är för de flesta :) Däremot vid landningen var det återigen smärtfyllt, dock inte så extremt som det brukar. Blev bara lite tårar. Inflygningen till Aten var vacker om än lite guppig p.g.a. hårda vindar. Tog metron in till Plaka.
Tunnelbanestationen är den gula byggnaden, Akropolis syns uppe på kullen. Från stationen är det gångavstånd till vårt hotell.
Vi blev erbjudna ett större rum mot det bokat, med balkong, med utsikt över gatan där det händer & kanske framförallt den vackra kyrkan.
Vy över Metropolis katedralen som är en grekisk-ortodox kyrka (åh, fan?).
Tog en promenad & lättare lunch i stadsparken. Så enkel & så god sallad! Oliverna var fantastiska!
Fick se högvakten. Säga vad man vill, men manliga ser de inte ut. :)
Vi valde att följa en walking tour från Lonely Planet. Vi fick se (förutom högvakten) Zeus Olympos tempel, Hadrianus bågen & Panathenaic stadion. Det var "bara" 34 grader, så det var att hälla i sig vatten. Man blev ändå rätt tung i huvudet.
Nätverket här suger, så jag får återkomma vid senare tillfälle:)

Kommentera här: